El projecte Hieronymus treballa per reconduir i millorar el món del llibre

Universitat de Barcelona – Notícies

Lluís Agustí, responsable de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB en el projecte Hieronymus, durant la presentació de la iniciativa a Liber 2016.

13/01/2017

Cultura

La Facultat de Biblioteconomia i Documentació i el Gremi de Llibreters de Catalunya fa mesos que treballen en el projecte Hieronymus, que l’octubre passat es va presentar a Barcelona en el marc de Liber 2016. L’objectiu principal d’aquest projecte és fomentar el debat per identificar els problemes que afecten el sector del llibre, preveure’n l’escenari de futur i disposar d’elements suficients per aconseguir millorar-ne l’eficiència i l’efectivitat. El projecte incorpora especialistes de tots els sectors: editors, distribuïdors, llibreries i biblioteques, així com els mateixos lectors, que també hi poden dir la seva a través d’enquestes.

El degà de la Facultat Biblioteconomia i Documentació, Ernest Abadal, assegura que «és una oportunitat excel·lent de recollir de manera rigorosa, sistemàtica i consensuada una sèrie de propostes pràctiques que puguin millorar el funcionament del sector».
Els impulsors del projecte l’han dividit en tres fases per tal de recollir tanta informació com sigui possible, gestionar-la, analitzar-la i extreure’n conclusions que es puguin aplicar. La primera fase ja està en marxa i ha servit per crear les comissions consultives que treballaran els continguts. També s’estan definint les enquestes i els qüestionaris que s’empraran per recollir la informació. En un primer moment, les enquestes seran accessibles a qualsevol persona interessada a aportar la seva opinió, des de lectors fins a professionals del sector del llibre. Després, a partir dels resultats obtinguts, es dissenyaran qüestionaris més específics per aprofundir en temes detectats o introduir noves qüestions al debat.
La segona fase, que es preveu que estarà definida durant aquest 2017, inclourà la recollida i una primera anàlisi quantitativa de la informació de les enquestes, així com l’enviament …

Read More

click
tracking
Share
Share