El projecte inHERE presenta diversos recursos per facilitar la integració de les persones refugiades a l’educació superior

Universitat de Barcelona – Notícies

Institucions d’educació superior i entitats que treballen amb persones refugiades han intercanviat experiències a la Universitat de Roma La Sapienza.

27/04/2018

El projecte europeu inHERE (Higher Education Supporting Refugees in Europe), en què participa la Universitat de Barcelona, ha organitzat, del 16 al 20 d’abril, una setmana de formació a la Universitat de Roma La Sapienza.

Durant la trobada, institucions d’educació superior i entitats que treballen amb persones refugiades han intercanviat experiències, testimonis i diferents recursos en matèria d’accés a la universitat i integració socioeconòmica de les persones refugiades, que es poden consultar en aquest web.
Entre els recursos que s’han presentat hi ha les propostes que ha desenvolupat la Universitat de Barcelona: el Programa de suport a les persones refugiades i procedents de zones en conflicte i el Protocol per a l’accés i l’admissió d’estudiants beneficiaris de protecció internacional als ensenyaments de grau, màster i títol propi de màster o postgrau.
Cofinançat per la Unió Europea, a través del programa Erasmus+, el projecte inHERE busca crear oportunitats que facilitin l’accés i la integració de les persones refugiades a l’espai europeu d’educació superior.
Es tracta d’un projecte coordinat per la Unió d’Universitats de la Mediterrània (UNIMED), en què, a més de la Universitat de Barcelona, hi participen l’Associació Europea d’Universitats (EUA), la Universitat de Roma La Sapienza i el Campus France. L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) n’és membre associat.

Comparteix-la a:

Read More

click
tracking
Share
Share