Francesco Tonucci: «La veu dels nens i les nenes enriqueix la democràcia»

Universitat de Barcelona – Notícies

Des del 1991, Francesco Tonucci és responsable del projecte internacional «La ciutat dels infants».

Anna Novella i Asun Llena són les investigadores principals del projecte «Els consells d’infants i el CNIAC. Noves formes de participació política i cívica dels nens i les nenes de Catalunya».

La seixantena de consells d’infants i/o adolescents que hi ha actualment a Catalunya estan recollits des d’ara en aquest llibre.

Jaume Trilla, catedràtic del Departament de Teoria i Història de l’Educació, i Francesco Tonucci.

Entre els gairebé 400 inscrits al simposi, hi havia més de 130 infants de 24 consells diferents.

16/12/2016

Acadèmic

«Ficar els nens en política significa fer una bona política». Aquest és el títol que el pedagog Francesco Tonucci va triar per a la seva intervenció al simposi internacional «Infants i participació política. Els consells d’infants». La cita és de la política italiana Livia Turco i està en perfecta sintonia amb l’objectiu de la trobada: posar de manifest la participació dels infants en la política, amplificar el valor d’aquesta i reconèixer el seu gran potencial i la capacitat que pot tenir a l’hora d’influir en les accions polítiques d’un municipi.
Francesco Tonucci (Fano, Itàlia, 1941) treballa com a investigador al Centre Nacional de Recerca d’Itàlia. Des del 1968, amb el pseudònim de Frato, ha dibuixat diverses tires còmiques amb el propòsit de denunciar la situació de l’escola tradicional, ancorada en mètodes obsolets. Des del 1991, és responsable del projecte internacional «La ciutat dels infants», que ha creat una xarxa de més de dues-centes ciutats a Itàlia, Espanya i l’Amèrica Llatina. Alguns dels seus llibres més coneguts són La ciutat dels infants (1997), La maquinaria escolar (2008), Perill, nens (2012) i Amb ulls de nena (2013).  

«Els infants estan alliberats d’alguns condicionants que esclavitzen els adults com ara els diners, el …

Read More

click
tracking
Share
Share