La descoberta de Barcelona a través del seu paviment, en un seminari internacional sobre l’espai públic

Universitat de Barcelona – Notícies

En el marc del seminari es presentarà el llibre Barcelona a ras de suelo.

12/01/2018

Cultura

Del 15 al 17 de gener, a la Biblioteca del Bon Pastor (c. de l’Estadella, 64, Barcelona), tindrà lloc el seminari «Espai públic: reptes i oportunitats», organitzat pel Centre de Recerca POLIS de la Facultat de Belles Arts, que dirigeix el professor Antoni Remesar. En el marc del seminari, el dilluns 15, a les 18.30 h, es presentarà el llibre Barcelona a ras de suelo (Edicions de la UB, 2017), de Danae Esparza, un estudi molt complet sobre l’evolució del paviment urbà i el seu impacte en el paisatge, que aporta novetats historiogràfiques rellevants i tracta la problemàtica de la sostenibilitat mediambiental.

Diversos especialistes internacionals, representants de l’Administració local de Barcelona i de l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor participaran en aquest seminari, que vol remarcar la importància de l’espai públic en la construcció democràtica i participativa de la ciutadania. Les jornades s’han organitzat a partir de tres eixos: l’anàlisi del valor de servei de l’espai públic, l’anàlisi de la importància del disseny del pla del sòl i les visites a determinats espais de la ciutat per particularitzar els punts anteriors.
Dins el programa d’activitats, el dilluns 15 de gener, a les 18.30 h, es presentarà el llibre Barcelona a ras de suelo, de Danae Esparza. Participaran en la presentació la directora del Departament d’Arts i Conservació-Restauració de la Facultat de Belles Arts, Rosa Vives; el director d’Elements Urbans i de Paisatge de l’empresa Escofet Enric Pericas; l’arquitecte Jordi Henrich; els professors de la Universitat de Lisboa João Pedro Costa i Cristina Cavaco; el professor emèrit de la Facultat de Geografia i Història Horacio Capel, i l’autora. Posteriorment tindrà lloc un debat amb els assistents.
El volum, profusament il· …

Read More

click
tracking
Share
Share