La realitat virtual millora l’empatia en maltractadors

Universitat de Barcelona – Notícies

L’estudi publicat a Scientific Reports aporta un nou enfocament en l’estudi de l’empatia i l’agressivitat en persones violentes, ja que permet als participants d’experimentar en primera persona una situació violenta virtual des de la perspectiva de la víctima.

23/02/2018

Recerca

Investigadors de l’IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona han desenvolupat un sistema de realitat virtual perquè homes que han comès un delicte de violència de gènere puguin adoptar la posició de la víctima. En l’estudi, publicat a Scientific Reports, demostren que aquestes persones violentes tenen un dèficit de reconeixement emocional i que l’experiència virtual té la capacitat de millorar la percepció de les emocions en els participants.

Dijous, 22 de febrer, es van presentar els resultats de l’estudi en un acte en què van participar la coordinadora de la recerca, Mavi Sánchez Vives, investigadora ICREA a l’IDIBAPS, on lidera l’equip de Neurociència de Sistemes; Mel Slater, director de l’Event Lab de la Facultat de Psicologia i membre de l’Institut de Neurociències de la UB; la primera autora de l’estudi, Sofia Seinfeld, investigadora a l’IDIBAPS i a l’Event Lab, i el catedràtic Elías Campo, director de l’IDIBAPS.
Els actes violents perpetrats contra altres persones estan relacionats amb la manca d’empatia o amb una dificultat de l’agressor de posar-se en la pell de la víctima. Encara que hi ha estudis que demostren que les persones violentes tenen dificultats per identificar emocions com la por o la ira, hi ha discrepàncies entre els investigadors a causa de la metodologia utilitzada per determinar l’empatia, i a causa també dels problemes ètics que plantegen aquest tipus d’estudis.
El treball publicat a Scientific Reports aporta un nou enfocament en l’estudi de l’empatia i l’agressivitat en persones violentes, ja que permet als participants d’experimentar en primera persona una situació violenta virtual des de la perspectiva de …

Read More

click
tracking
Share
Share