La teràpia musical millora l’estat d’ànim i la qualitat de vida de pacients que han patit un ictus

Universitat de Barcelona – Notícies

Un assaig clínic ha investigat l’efectivitat de la teràpia musical en la recuperació de la mobilitat del braç i la mà en persones que han patit un ictus.

En l’estudi van participar quaranta persones que havien patit un ictus i feien rehabilitació a l’Hospital de l’Esperança de Barcelona.

12/04/2018

Recerca

Un assaig clínic ha investigat l’efectivitat de la teràpia musical en la recuperació de la mobilitat del braç i la mà en persones que han patit un ictus. L’estudi analitza els efectes d’afegir l’entrenament de teràpia amb suport musical al programa de neurorehabilitació que s’ofereix als centres hospitalaris, i conclou que la motivació és un factor important en la recuperació i que els pacients tractats amb teràpia que inclou suport musical milloren en major grau la qualitat de vida i l’estat d’ànim que no pas els que reben només teràpia convencional.
Publicat a la revista Annals of the New York Academy of Sciences, l’assaig està signat per Jennifer Grau Sánchez com a primera autora, i s’ha realitzat conjuntament amb un equip d’investigadors de la Universitat de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), el Parc de Salut Mar, l’Hospital Universitari de Bellvitge i la Universitat d’Hèlsinki. Han liderat l’estudi Antoni Rodríguez Fornells, investigador de la Unitat de Cognició i Plasticitat Cerebral de la Universitat de Barcelona, i Esther Duarte Oller, del Servei de Rehabilitació del Parc de Salut Mar.
En l’estudi van participar quaranta persones que havien patit un ictus i feien rehabilitació a l’Hospital de l’Esperança de Barcelona. Els pacients van ser assignats aleatòriament a un grup de tractament per rebre sessions extra de teràpia amb suport musical (a més de la teràpia convencional), o …

Read More

click
tracking
Share
Share