La UB, entre les 100 millors universitats del món segons el National Taiwan University Ranking (NTU)

Universitat de Barcelona – Notícies

La UB, capdavantera.

10/08/2018

La Universitat de Barcelona ascendeix fins a la posició 61 a nivell mundial i segueix sent la institució capdavantera a l’Estat. Aquesta és la principal conclusió de la nova edició del National Taiwan University Ranking (NTU), una de les classificacions internacionals més reputades a l’hora de valorar la producció científica de les universitats. Durant els darrers anys, l’evolució de la UB en aquest rànquing ha estat molt positiva, registrant millores en cada edició. Respecte a l’any passat, la Universitat de Barcelona guanya tres posicions.

Igualment destacable és el posicionament de la institució a escala europea, on ascendeix fins a la posició 15 per primer cop.
Al TOP 50 en Medicina Clínica
La Universitat de Barcelona és una de les 100 millors institucions del món en les àrees de coneixement de Medicina Clínica (36), Ciències de la Vida (67) i Agricultura (80), i es classifica en el top 200 de les millors universitats en Ciències Naturals (120) i Ciències Socials (156). Per disciplines, destaca en Farmacologia i Toxicologia (32), Ciències Agrícoles (64), Ecologia i Medi Ambient (83), Ciències de les Plantes i els Animals (88), Enginyeria Civil (97) i Química (98).
La nova edició de l’NTU Ranking està liderada per les universitats de Harvard, Stanford i Johns Hopkins (EUA), la Universitat de Toronto (Canadà) i la Universitat d’Oxford (Regne Unit). En l’àmbit de l’Estat, a la Universitat de Barcelona la segueixen la Universitat Autònoma de Barcelona (lloc 180) i la Universitat de València (215).
El National Taiwan University Ranking, també anomenat Performance Ranking of Scientific Papers, és una continuació del rànquing elaborat pel Consell per a l’Avaluació i Acreditació de l’Educació Superior de Taiwan (HEEACT), i és d’un dels primers rànquings internacionals que van optar per calcular posicionaments a partir d’un conjunt d’indicadors obtinguts exclusivament de la producció científica indexada. Per a …

Read More

click
tracking
Share
Share