Matefest-Infofest 2018: les matemàtiques que mai no t’han explicat

Universitat de Barcelona – Notícies

La Matefest-Infofest té lloc aquest dimecres, 18 d’abril, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

16/04/2018

Recerca

El CRAI Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica de la UB s’uneix enguany a la nova edició de la Matefest-Infofest, que tindrà lloc aquest dimecres, 18 d’abril, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

Amb el títol «Les matemàtiques que mai t’han explicat», el CRAI Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica ha organitzat una exposició en què es mostrarà una selecció de llibres de divulgació de les matemàtiques dirigits a estudiants de secundària. Algunes obres s’acosten a les matemàtiques des d’altres camps: des del futbol fins a la papiroflèxia, passant per l’ús de dades, etc., mentre que altres exemplars expliquen de manera divulgativa alguns dels enigmes de la matemàtica. Hi ha diversitat d’autors, com ara Martin Gardner o Claudi Alsina, el qual participarà justament en una de les xerrades de la Matefest-Infofest. La mostra bibliogràfica es podrà veure del 16 al 27 d’abril i queda inclosa, doncs, dins de la programació d’activitats de Sant Jordi.
La Matefest-Infofest és una jornada de divulgació de les matemàtiques i la informàtica que organitzen els estudiants de la Facultat i que s’adreça a públics de totes les edats amb l’objectiu d’oferir una imatge social positiva d’aquestes disciplines. A més del CRAI, també els Serveis Lingüístics de la UB s’estrenen en aquesta edició de la festa, en concret, amb un concurs per comprovar el coneixement del vocabulari propi del camp de les matemàtiques i la informàtica.
Els estands de la Matefest-Infofest d’aquest edició s’han renovat respecte a anys anteriors. S’hi podran trobar estands sobre diferents temàtiques, com ara un sobre el paper de les dones en les matemàtiques, un altre sobre …

Read More

click
tracking
Share
Share