Presentació del llibre ‘La relación médico-paciente’ a l’Hospital de Barcelona

Universitat de Barcelona – Notícies

Aquest llibre aborda la relació metge-pacient (RMP) des d’un punt de vista original.

15/10/2018

Cultura

El dimarts 16 d’octubre a les 19.30 h es presentarà el llibre La relación médico-paciente (Edicions de la UB, 2018), de Joaquín Martínez Montauti, consultor i excap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Barcelona, a la sala d’actes de l’Hospital de Barcelona (Diagonal, 660, Barcelona). A més de l’autor, també participaran en l’acte Ignacio Orce, president d’Assistència Sanitària; Rosa Suñol, presidenta del patronat de la Fundació Avedis Donabedian; Àlex Aguilar, vicerector de Projecció i Internacionalització de la UB, i María Casado, directora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la UB i de la col·lecció de Bioètica d’Edicions de la Universitat de Barcelona.

Aquest llibre aborda la relació metge-pacient (RMP) des d’un punt de vista original, fixant-se en les profundes implicacions que comporta l’atenció centrada en el pacient i no pas en el professional. Així mateix, examina les pressions externes que reben els uns i els altres, l’impacte que això té en la relació que s’estableix entre ells i també les conseqüències morals d’aquestes pressions. Analitza amb rigor les maneres de retribuir els professionals i fa èmfasi en el que tenen d’incentiu aquestes retribucions per influir en la seva manera d’actuar.
L’autor, amb més de quaranta anys de pràctica mèdica, també tracta extensament la relació dels metges amb la indústria farmacèutica, tant pel que fa als aspectes més tangibles —regals i remuneració— com als intangibles —formació i prestigi. Resulta especialment aclaridora la publicitat de medicaments, perquè mostra el que succeeix amb la informació general a Internet: els pacients estan informats, però sovint de manera parcial i esbiaixada; al mateix temps, demanen el que la publicitat els incita a requerir.

Read More

click
tracking
Share
Share