Torna la Matefest-Infofest a l’Edifici Històric

Universitat de Barcelona – Notícies

Aquest dimecres, 26 d’abril, arribar una nova edició de la Matefest-Infofest.

24/04/2017

Acadèmic

La festa està organitzada per alumnes de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona Barcelona, 24 d’abril de 2017. L’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acull aquest dimecres, 26 d’abril, una nova edició de la Matefest-Infofest, una jornada divulgativa organitzada per alumnat de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona amb la qual es vol apropar aquestes disciplines a tot tipus de públic, des d’estudiants de secundària fins a alumnes universitaris i públic general.

Com a novetat, enguany els alumnes de secundària podran participar per grups en una gimcana que recorrerà els diversos estands que ompliran el Pati de Ciències de l’Edifici Històric. Hi haurà un estand dedicat als programes de detecció de cares (face detection); un altre que permetrà conèixer què són els fractals, quin tipus d’estructura presenten i on es poden observar al nostre voltant; un per aprendre les tècniques bàsiques del hacking en un àmbit ètic; o un altre sobre l’aprenentatge automàtic (machine learning). Així mateix, els participants també podran aprendre a programar la seva pròpia app. El Museu de les Matemàtiques de Catalunya també disposarà d’un estand propi.
Entre les iniciatives dirigides a l’alumnat de secundària, hi ha també una nova edició del concurs de robòtica, en què participaran estudiants d’una quinzena d’instituts. Per preparar-se l’activitat, els estudiants han rebut al llarg de les últimes setmanes sessions de formació específiques impartides per professorat de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica.Entre les activitats dirigides a alumnes de grau, destaca una hackató, que consisteix a desenvolupar un programari en un temps limitat. En aquest cas, …

Read More

click
tracking
Share
Share